Κυριακή 26 Απριλίου 2015

Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας: Σήμερα η εκλογοαπολογιστική συνέλευση

Σε μαζική συμμετοχή στη Γενική Εκλογοαπολογιστική Συνέλευση που πραγματοποιείται σήμερα Κυριακή, στις 10.30 π.μ. στα γραφεία του (Αγ. Φιλοθέης 5β - πλατεία Μητροπόλεως) καλεί εργαζόμενους και ανέργους του κλάδου ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας.
«Ενισχύουμε την προσπάθεια του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας για την οργάνωση των εργαζομένων μέσα στους χώρους δουλειάς. Δυναμώνουμε το σωματείο μας για τις μάχες ενάντια στις επιδιώξεις
του μεγάλου εμπορικού κεφαλαίου και της κυβέρνησης για νέα αντιλαϊκά μέτρα. Ενάντια στην κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, τις μειώσεις των μισθών μας, την απλήρωτη εργασία, την κατάργηση της κυριακάτικης αργίας, την ανεργία, την τρομοκρατία μέσα στους χώρους δουλειάς, τις απολύσεις», τονίζει σε ανακοίνωσή του.
Σχετικά με στην κυβερνητική πολιτική, επισημαίνει ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ έχει υπογράψει νέα αντιλαϊκά μέτρα στη συμφωνία του Eurogroup στις 20 Φλεβάρη και προετοιμάζει νέα συμφωνία τον Ιούνη, ένα νέο μνημόνιο. «Κάθε συμφωνία με ΕΕ -ΕΚΤ - ΔΝΤ θα συνοδεύεται με νέα επίθεση στα δικαιώματα των εργαζομένων, ειδικά σε ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα. Μην έχεις καμιά εμπιστοσύνη σε όσα σου λένε τα κόμματα που στηρίζουν την ΕΕ και τους μεγαλοεπιχειρηματίες», τονίζει, καλώντας τους εμποροϋπαλλήλους και τους ανέργους και απλήρωτους να μη δώσουν άλλη πίστωση χρόνου στην αντιλαϊκή πολιτική.
Σε ό,τι αφορά την επίθεση στον κλάδο των εμποροϋπαλλήλων ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας τονίζει ότι «προχωρούν σε νέες μειώσεις μισθών για τους εμποροϋπαλλήλους, σε νέες απολύσεις, θέλουν εργαζόμενους χωρίς δικαιώματα που θα δουλεύουν με πλήρως απελευθερωμένα ωράρια που θα πηγαίνουν για δουλειά και τις Κυριακές. Μεγάλες πολυεθνικές εταιρείες, ειδικότερα σούπερ μάρκετ και στο ένδυμα - υπόδηση, μέσα στην πιο βαθιά κρίση έχουν πολλαπλασιάσει τα κέρδη τους που είναι αποτέλεσμα της δραματικής μείωσης του μισθού εκατοντάδων χιλιάδων συναδέλφων, που είναι αποτέλεσμα της απλήρωτης δουλειάς (20 μήνες απλήρωτοι οι εργαζόμενοι στο HONDOS), της ανασφάλιστης εργασίας, της σκληρής εντατικοποίησης, της εκ περιτροπής εργασίας, του 3ωρου και 4ωρου που εργάζεται 9ωρο, των 5μηνων προγραμμάτων ΕΣΠΑ και voucher, της κατάργησης της Κυριακής αργίας και της εργάσιμης εβδομάδας των 7 ημερών και των 68 ωρών».
Καλεί τους εργαζόμενους να απομονώσουν τις συνδικαλιστικές ηγεσίες ΜΕΤΑ (ΣΥΡΙΖΑ) και ΕΜΕΙΣ (πρώην ΠΑΣΚΕ) που με τη στάση και την υπογραφή τους στηρίζουν τις επιδιώξεις της εργοδοσίας και να ενισχύσουν το κλαδικό σωματείο για να συμβάλει ακόμα περισσότερο στον αγώνα για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών με αιτήματα όπως:
  • Κυριακή υποχρεωτική αργία για όλα τα καταστήματα για όλο το χρόνο, να νομοθετήσει τώρα η κυβέρνηση την κατοχύρωσή της.
  • Κατάργηση όλων των νόμων που απελευθέρωσαν το ωράριο.
  • 40ωρο - 8ωρο - 5ήμερο με μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους.
  • Υπογραφή κλαδικής σύμβασης με κατώτερο μισθό 920 ευρώ.
«Με τη συμμετοχή μας στις μαζικές διαδικασίες του σωματείου ενισχύεται και η κοινή πάλη των εργαζομένων και των αυτοαπασχολουμένων ενάντια στις πολυεθνικές και τα μονοπώλια», τονίζει ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας.
Υπενθυμίζει ακόμα ότι είναι απαραίτητη η αστυνομική ταυτότητα για την εκλογή Εφορευτικής Επιτροπής.
902.gr