Σάββατο 22 Νοεμβρίου 2014

Η ΠΑΣΕΒΕ Ηρακλείου καταγγέλλει τη δημοτική αρχή

Τη νέα δημοτική αρχή Ηρακλείου Κρήτης καταγγέλλει η τοπική Γραμματεία της ΠΑΣΕΒΕ καθώς στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου αρνήθηκε να πάρει θέση στα αιτήματα που της έθεσε.Στην ανακοίνωση που εξέδωσε επισημαίνει:
«Αποκαλυπτική για τις προθέσεις της ήταν στην τελευταία συνεδρίαση του
Δημοτικού Συμβουλίου Ηρακλείου η νέα Δημοτική Αρχή. Ουσιαστικά μη παίρνοντας καμία θέση για τα κρίσιμα αιτήματα που διατύπωσε η ΠΑΣΕΒΕ, προκειμένου να υπάρξει κάποια ανακούφιση για τους χιλιάδες μικροεπαγγελματίες του Ηρακλείου που δεινοπαθούν ακόμη και σήμερα από τις συνέπειες της καπιταλιστικής κρίσης. Να σημειωθεί ότι το υπόμνημα που είχε καταθέσει η ΠΑΣΕΒΕ από τις αρχές Οκτωβρίου τελικά (μετά από αρκετές αναβολές) συζητήθηκε στην προχθεσινή (20/11/2014) συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.
Καμία τοποθέτηση από την μεριά της Δημοτικής αρχής για την κατάργηση του ΚΕΑΟ, καμία τοποθέτηση για την μείωση της δημοτικής φορολογίας. Αντίθετα ο αρμόδιος αντιδήμαρχος ενώ είπε ότι κατανοεί το πρόβλημα με τα υπέρογκα τέλη - πρώτος έρχεται ο Δήμος Ηρακλείου πανελλαδικά - δήλωσε ότι από το 2015 θα ''αναγκαστεί'' ο Δήμος να επιβάλει αυξήσεις σε ''κατηγορίες'' τελών. Είναι προφανές λοιπόν ότι η σημερινή δημοτική αρχή συνεχίζοντας την πολιτική των προκατόχων της, έχει έτοιμη την εύκολη λύση: Αύξηση της φορολογίας στους δημότες για να προκύψουν έσοδα.
Για τα υπόλοιπα αιτήματα των επαγγελματοβιοτεχνών της πόλης, που η ΠΑΣΕΒΕ έφερε στο Δημοτικό Συμβούλιο, η πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου δεν βρήκε να πει κουβέντα.
Ο ίδιος ο Δήμαρχος είπε για τα openmall ότι θα συνεχίσουν να λειτουργούν σε 3 δρόμους, ενώ για την δημιουργία mall, κάτι που ουσιαστικά ανοίγει το δρόμο για την δραστηριοποίηση μεγάλων εμπορικών αλυσίδων στο Ηράκλειο και τον εξοβελισμό των μικροεμπόρων, δεν ανέφερε απολύτως τίποτα.
Είναι όμως χαρακτηριστικό ότι ούτε η παράταξη του κου Κουράκη πήρε θέση, αλλά ούτε και η αξιωματική αντιπολίτευση ( ΣΥΡΙΖΑ) είπε κουβέντα για την υπέρογκη φορολογία που οδηγεί σε κλείσιμο χιλιάδες μικρομάγαζα και επαγγελματίες στην πόλη μας. Προφανώς δεν διαφωνούν ότι η φοροληστεια σε βάρος των μικροεπαγγελματιών είναι απαραίτητη για να γεμίζουν τα ταμεία του Δήμου και του κρατικού κορβανά.
Μόνη η ''Λαϊκή Συσπείρωση'' πήρε συνολικά θέση για όλα τα αιτήματα που παρέθεσε η ΠΑΣΕΒΕ και δήλωσε την αμέριστη συμπαράσταση της. Είναι φανερό ότι η σημερινή δημοτική αρχή δεν έχει καμία πρόθεση να πάρει μέτρα ανακούφισης των μικροεπαγγελματιών, αντίθετα θα συνεχίσει την ίδια Καλλικρατική πολιτική της ανταποδοτικότητας, της φοροληστρικής λογικής, ότι ''αφού λεφτά δεν έχουμε, θα τα πάρουμε από τους δημότες''.
Η γραμματεία της ΠΑΣΕΒΕ Ηρακλείου καλεί τους αυτοαπασχολούμενους και μικρούς ΕΒΕ την Πέμπτη 27 Νοέμβρη στις 10 το πρωί στην πλατεία Ελευθερίας, στην απεργιακή συγκέντρωση των ταξικών εργατικών σωματείων .Να δώσουμε απάντηση. Με τον αγώνα μας να μην τους επιτρέψουμε να προσθέσουν νέα βάρη στις πλάτες μας, ούτε στην εκάστοτε Κυβέρνηση, ούτε στους τοπικούς εκφραστές της κυβερνητικής αντιλαϊκής πολιτικής.
Ο κρατικός προϋπολογισμός του 2015 αποτυπώνει το στόχο της κυβέρνησης για συνέχιση της αντιλαϊκής επίθεσης και επιτάχυνση των αναδιαρθρώσεων, οι οποίες υπηρετούν την ανταγωνιστικότητα και την κερδοφορία των μεγαλοεπιχειρήσεων σε βάρος των λαϊκών αναγκών. Επιβεβαιώνεται ότι η αντιλαϊκή πολιτική, τα βάρβαρα μέτρα, οι φόροι και τα χαράτσια θα συνεχιστούν και στη φάση της ανάκαμψης της καπιταλιστικής οικονομίας.