Δευτέρα 24 Νοεμβρίου 2014

Στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ καλεί η «Αγωνιστική Συνεργασία Εμπόρων» Μαγνησίας

Κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ απευθύνει η «Αγωνιστική Συνεργασία Εμπόρων» Μαγνησίας, καταγγέλλοντας μάλιστα τον πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου που δεν δέχθηκε να συζητηθεί το θέμα στην πρόσφατη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου.Σε ανακοίνωσή της η «Αγωνιστική Συνεργασία Εμπόρων» αναφέρει:

«Με αφορμή τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν όλοι οι αυτοαπασχολούμενοι και οι μικροί ΕΒΕ, τα οποία καθημερινά οξύνονται, αλλά και με τη μεγάλη απεργιακή κινητοποίηση των εργαζομένων στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, αυτοί δηλαδή που στηρίζουν την αγορά του Βόλου και αποτελούν τους φυσικούς μας συμμάχους, η ΓΣΕΒΕΕ αποφάσισε να συμμετέχουμε αγωνιστικά και εμείς οι ΕΒΕ σε αυτή την κινητοποίηση.
Η "Αγωνιστική Συνεργασία Εμπόρων" έγκαιρα ζητήσαμε από τον πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου, αλλά και στην πρόσφατη συνεδρίαση του ΔΣ (17/11/2014) να συζητηθεί το θέμα της αγωνιστικής κινητοποίησης. Δυστυχώς όμως η συνεδρίαση του ΔΣ, φυλλορροώντας στην εξέλιξη της συζήτησής του, δεν το συζήτησε και αποφασίστηκε να συζητηθεί έστω και καθυστερημένα σε έκτακτη συνεδρίαση τη Δευτέρα 24/11.
Δυστυχώς, όμως, ο πρόεδρος του ΔΣ μετά από συνεχείς μετακινήσεις της συνεδρίασης του ΔΣ κατέληξε να συμφωνήσει με την πρόταση του συνδυασμού "Έμποροι έτοιμοι για όλα" για συνεδρίαση την …Τετάρτη 26/11 "άκουσον άκουσον" μία μέρα πριν την αγωνιστική κινητοποίηση. Αν αυτό δεν είναι ευτελισμός των διαδικασιών και κοροϊδία απέναντι στα υπόλοιπα μέλη του ΔΣ και τους συναδέλφους εμπόρους, τότε τι είναι;
Εμείς καλούμε για άλλη μια φορά τον πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου να αναθεωρήσει αυτή του την απόφαση και να καλέσει συνεδρίαση του ΔΣ τη Δευτέρα 24/11 όπως αρχικά είχε προγραμματιστεί.
Οι θέσεις της "Αγωνιστικής Συνεργασίας" είναι ο Εμπορικός Σύλλογος να συμμετάσχει σε αυτή την αγωνιστική κινητοποίηση με το κλείσιμο των καταστημάτων, στηρίζοντας έτσι έμπρακτα το δίκαιο αγώνα όλων αυτών που στηρίζουν την αγορά του Βόλου καθημερινά, αποτελούν τους φυσικούς μας συμμάχους και ταυτόχρονα συμμετέχοντας στη συγκέντρωση που καλούν τα ταξικά σωματεία των εργαζομένων στην πλ. Πανεπιστημίου στις 10 π.μ. να διεκδικήσουμε:
Για το Φορολογικό:
  • Κατάργηση του ν. 4110/2013 (κατάργηση αφορολόγητου, 26% φορολογία από το πρώτο ευρώ), του τέλους επιτηδεύματος για εισοδήματα μέχρι 20.000 ευρώ. Κατάργηση των έμμεσων φόρων και του ΦΠΑ στα είδη διατροφής, την Εκπαίδευση, την Υγεία και τα οικιακά τιμολόγια ενέργειας, ύδρευσης και τηλεπικοινωνίας. Κατάργηση του ΕΦΚ στο πετρέλαιο θέρμανσης, των φόρων στην πρώτη κατοικία.
  • Καθορισμός αφορολόγητου ορίου 20.000 ευρώ και επιπλέον 5.000 ευρώ για κάθε προστατευόμενο μέλος.
  • Αναγνώριση των λογιστικών βιβλίων ως μοναδική πηγή προσδιορισμού εισοδήματος, κατάργηση κάθε είδους αντικειμενικών κριτηρίων και "περαίωσης".
  • Μείωση κατά 50% των δημοτικών φόρων και τελών για κέρδη μέχρι 20.000 ευρώ και αύξησή τους για τις μεγάλες επιχειρήσεις.
  • Αύξηση της φορολογίας των μεγάλων επιχειρήσεων στο 45%.
  • Μείωση 50% των εισιτηρίων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Κατάργηση των διοδίων.
Για την Κοινωνική Ασφάλιση, δημόσια, καθολική, κρατικά επιχορηγούμενη κατά τα 2/3.
  • Μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 30%, χωρίς απώλεια ασφαλιστικών δικαιωμάτων.
  • Διαχωρισμός των κλάδων Σύνταξης και Υγείας του ΟΑΕΕ με διαχωρισμό των αντίστοιχων εισφορών. Μείωση της εισφοράς για τον κλάδο Υγείας κατά 50% με προοπτική την κατάργησή της.
  • Ανανέωση όλων των βιβλιαρίων ασθενείας ανεξαρτήτως χρεών.
  • Θεσμοθέτηση τέλους επί των κερδών των επιχειρήσεων υπέρ του ΟΑΕΕ, κλιμακούμενο προοδευτικά, για κέρδη άνω των 20.000 ευρώ.
Για τα χρέη:
  • Μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 30%, χωρίς απώλεια ασφαλιστικών δικαιωμάτων.
  • Μείωση των οφειλών των ΕΒΕ προς τα πιστωτικά ιδρύματα σε ποσοστό 30% εάν διατηρούν την επιχείρησή τους και κατά 50% εάν την έχουν κλείσει και είναι άνεργοι και για ύψος δανείων μέχρι 300.000 ευρώ.
  • Πάγωμα των χρεών προς τον ΟΑΕΕ, το Δημόσιο, τις τράπεζες και τους ιδιώτες. Κεφαλαιοποίηση των χρεών, χωρίς προσαυξήσεις και πρόσθετα τέλη. Μακρόχρονη ρύθμιση, με δόσεις που να μην ξεπερνούν συνολικά το 10% του διαθέσιμου εισοδήματος.
  • Αποποινικοποίηση των χρεών προς τον ΟΑΕΕ, κατάργηση των αντίστοιχων νόμων. Κατάργηση του ΚΕΑΟ για χρέη στον ΟΑΕΕ. Κατάργηση της ασφαλιστικής ενημερότητας για τον ΟΑΕΕ.
  • Καμία κατάσχεση πρώτης κατοικίας. Αναστολή των κατασχέσεων επαγγελματικής στέγης, εξοπλισμού, μεταφορικών μέσων, τραπεζικών λογαριασμών κ.λπ. για τους αυτοαπασχολούμενους που διατηρούν την επιχείρησή τους.
Για τους ανέργους:
  • Επίδομα ανεργίας στα 600 ευρώ και πλήρη ιατροφαρμακευτική και νοσοκομειακή κάλυψη για κάθε αυτοαπασχολούμενο που κλείνει το μαγαζί του, χωρίς εξαιρέσεις μέχρι να βρει νέα εργασία.
  • Αναγνώριση του χρόνου ανεργίας στα συντάξιμα έτη. Πάγωμα όλων των χρεών και των ρυθμίσεων για όσο διάστημα παραμένει άνεργος.
  • Δωρεάν μετακίνηση με όλα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς με την επίδειξη της κάρτας ανεργίας.
  • Μηδενικά δημοτικά τέλη, μηδενικά τροφεία, δωρεάν αθλοπαιδιές και πολιτιστικές δραστηριότητες για τα παιδιά των ανέργων».