Κυριακή, 7 Σεπτεμβρίου 2014

Η ΠΑΣΕΒΕ ΣΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΤΗ ΔΕΘ(ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

Το συλλαλητήριο στην πλατεία Αριστοτέλους και η πορεία που ακολούθησε προς τη ΔΕΘ και συνεχίστηκε στους δρόμους της πόλης, ήταν από τα πιο μεγάλα που έχει πραγματοποιήσει το ΠΑΜΕ στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης. Αποτέλεσε την άμεση απάντηση του ταξικού κινήματος στις υποσχέσεις ψίχουλα και κοροϊδία που έδωσε ο πρωθυπουργός από το βήμα της ΔΕΘ, επιβεβαιώνοντας ότι η αντιλαϊκή επίθεση όχι μόνο δεν τελείωσε αλλά θα ενταθεί. Μαζική, μαχητική απάντηση, στην κυβέρνηση, στην Ευρωπαϊκή Ενωση, στα μονοπώλια. Σηματοδότησε
ταυτόχρονα την απόφαση για κλιμάκωση του αγώνα με επόμενο μεγάλο σταθμό το πανελλαδικό συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στην Αθήνα την 1η Νοέμβρη.
Οι χιλιάδες εργαζόμενου λαού, κίνησαν από κάθε γωνιά της Θεσσαλονίκης, αλλά και των νομών της Μακεδονίας, της Θράκης και της Θεσσαλίας. Διαδήλωσαν συγκροτημένα, πίσω από τα πανό των σωματείων τους, των Επιτροπών Αγώνα, της ΠΑΣΕΒΕ, της ΠΑΣΥ, της ΟΓΕ, του ΜΑΣ, των λαϊκών επιτροπών. Με τα πανό και τα συνθήματά τους, πρόβαλαν τις διεκδικήσεις τους για μόνιμη και σταθερή δουλειά, για μέτρα προστασίας των ανέργων και των οικογενειών τους, για μισθούς και συντάξεις που να ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες τους, για δημόσια και δωρεάν υγεία και παιδεία, για το δικαίωμα των αγροτών να καλλιεργούν τη γή τους και να ζουν από αυτή, ενάντια στη φοροληστεία, τις κατασχέσεις, ενάντια συνολικά στην πολιτική της ΕΕ, των μονοπωλίων και της εξουσίας τους. Διαδήλωσαν την απόφασή τους να δυναμώσουν τον αγώνα για να πάρουν στα χέρια τους τον πλούτο που παράγουν και τους κλέβουν, να πάρουν στα χέρια τους τα κλειδιά της οικονομίας και την πολιτική εξουσία.


Μαζική και δυναμική η παρουσία της ΠΑΣΕΒΕ

Στο κάλεσμα της Γραμματείας Θεσσαλονίκης της ΠΑΣΕΒΕ συσπειρώθηκαν αυτοαπασχολούμενοι,   μικροί έμποροι, βιοτέχνες, επαγγελματίες ,αυτοκινητιστές συμμετέχοντας στο μεγάλο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ. Οι αγωνιστικές συσπειρώσεις της ΠΑΣΕΒΕ (ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΙΚΡΩΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΩΝ ΕΜΠΟΡΩΝ Ν.ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ-ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΒΙΟΤΕΧΝΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΠΛΟΠΟΙΩΝ Ν.ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ-ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΥΟΣΜΟΥ-ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΔΕΡΜΑΤΙΝΩΝ ΓΟΥΝΑΡΙΚΩΝ Ν.ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ-ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΟΑΕΕ-ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΤΑΞΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ) βροντοφώναξαν ενάντια στις κατασχέσεις του ΚΕΑΟ και την κατάργησή του, ενάντια στην κατάργηση της Κυριακάτικης Αργίας, ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική της συγκυβέρνησης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, για ένα καλύτερο αύριο, για δημόσια δωρεάν υγεία, για κοινωνική ασφάλιση κρατικά επιχορηγούμενη στα 2/3,για άμεση επαναφορά των ορίων συνταξιοδότησης, για οριστική διαγραφή των χρεών όσων συμπληρώνουν τη συντάξιμη ηλικία, πάγωμα των χρεών και κεφαλαιοποίηση χωρίς πρόσθετα και πανοτόκια .
ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΜΑΣ ΧΑΡΙΣΕ ΠΟΤΕ ΤΙΠΟΤΑ 

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ

 
ΦΩΤΟ


                               5.40μμ -    Η ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ                                                  Λ.ΝΙΚΗΣ


                                               ΑΓΓΕΛΑΚΗ
 

                                                  ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ
 


 
Από κοντά και το μπλογκ των συνταξιούχων του ΟΑΕΕΣάλπισμα αγώνα, σάλπισμα μάχης, ξεσηκωμού, με τη σημαία των δικών τους συμφερόντων, του δικού τους δίκιου, αποτέλεσε το μεγάλο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στη Θεσσαλονίκη, όπου συμμετείχαν χιλιάδες εργάτες και εργάτριες σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα άνεργοι, απλήρωτοι εργαζόμενοι, συνταξιούχοι, αγρότες, αυτοαπασχολούμενοι, γυναίκες, νέοι. Παραβρέθηκε και ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, ο οποίος επισκέπτεται τη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο της 79ης ΔΕΘ.

Σε δήλωση του στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στη Θεσσαλονίκη ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας τόνισε:
«Απέναντι στις προκλητικές εξαγγελίες του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης, σήμερα από τη ΔΕΘ, για τα νέα ψίχουλα πείνας στο λαό μας, απέναντι στις αυταπάτες, τις ψεύτικες ελπίδες που σπέρνει η αξιωματική αντιπολίτευση και άλλα κόμματα για το μέλλον αυτού του τόπου, ο λαός μας θα πρέπει να αντιτάξει την πάλη του με σύνθημα: «Δεν αντέχουμε άλλο να ζούμε με ψίχουλα πείνας, η ζωή είναι δική μας, θα πρέπει να την πάρουμε στα χέρια μας, να οργανώσουμε την πάλη μας».
Το σημερινό συλλαλητήριο εδώ στη Θεσσαλονίκη θα πρέπει να σημάνει πραγματικό σάλπισμα φθινοπωρινής εργατικής – λαϊκής αντεπίθεσης το επόμενο διάστημα, με αιχμή τα μεγάλα και οξυμένα προβλήματα που βιώνει ο λαός μας, όπως είναι τα προβλήματα της ανεργίας, η μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους ως βασικό αίτημα, τα φορολογικά μέτρα που παίρνονται, τα χαράτσια που πληρώνει άδικα ο ελληνικός λαός, το ασφαλιστικό – που για μας και για όλο το λαό – αποτελεί αιτία πολέμου, μια σειρά άλλα ζητήματα που αφορούν συλλογικές συμβάσεις εργασίας, δικαιώματα που πάρθηκαν αυτά τα χρόνια πίσω και κυρίως η απλήρωτη εργασία στους τόπους δουλειάς, οι βάρβαρες εργασιακές σχέσεις, τα προβλήματα της παιδείας, τώρα που ανοίγουν τα σχολεία και οι σχολές, τα προβλήματα της υγείας που αντιμετωπίζουν οι συνάνθρωποί μας, με τα νοσοκομεία και την απαράδεκτη κατάσταση στον τομέα της υγείας, με τα φάρμακα που έχουν πάρει τα ύψη και δεν μπορεί να τα πληρώσει ο συνταξιούχος, ο ανήμπορος.
Όλα αυτά τα ζητήματα πρέπει να είναι στο επίκεντρο της πάλης, με λαϊκή συμμαχία, με εργατική – λαϊκή αντεπίθεση, για να ανοίξει ο δρόμος για ένα καλύτερο μέλλον για το λαό μας, για τον τόπο μας.»


Στη συγκέντρωση χαιρέτησε εκ μέρους της ΠΑΣΕΒΕ η Ράνια Καπετανγιώργη