Σάββατο 1 Σεπτεμβρίου 2018

ΣΜΑΕΘ:Διεκδικούμε τις δικές μας σύγχρονες ανάγκες.Όλοι στο συλλαλητήριο το Σάββατο 8/9 στην πλ.Αριστοτέλους




ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ
ΣΑΒΒΑΤΟ 8 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ ΣΤΙΣ 6:00 μ.μ.
ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ

Συναδέλφισσα , Συνάδελφε ,
Η κυβέρνηση  ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ πανηγυρίζει  για τη «μεταμνημονιακή εποχή», υπόσχεται δίκαιη ανάπτυξη, καυχιέται ότι η χώρα μπήκε πια στην κανονικότητα. Όλα αυτά αντικατοπτρίζουν το μέλλον των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων. Γι’ αυτούς έρχονται οι καλύτερες μέρες.
Η πραγματικότητα για εμάς τους μικρούς και αυτοαπασχολούμενους επαγγελματίες  είναι ότι η «νέα εποχή» θα συνεχίσει να μας «πνίγει», αφού όλοι οι μνημονιακοί νόμοι παραμένουν σε ισχύ:

 φορολόγηση από το 1€, τέλος επιτηδεύματος, ΕΝΦΙΑ, ΦΠΑ, ανελέητο κυνηγητό με  πλειστηριασμούς και κατασχέσεις, συντάξεις πείνας…
Παράθυρο ευκαιρίας  για τον μικρό και αυτοαπασχολούμενο επαγγελματία με ορίζοντα την ανάπτυξη  δεν υπάρχει. Αποδεικνύεται , επιβεβαιώνεται καθημερινά
Στην ατζέντα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ και όλων των κομμάτων που ψήφισαν τα  μνημόνια,  δεν υπάρχουν μέτρα υπέρ μας. Αντίθετα  εξυπηρετούν τους  μεγαλοεπιχειρηματίες, τραπεζίτες , εφοπλιστές  δίνοντας τους, φοροαπαλλαγές και  φοροελαφρύνσεις. 
Τρανό παράδειγμα η κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας. Το μέτρο είναι κομμένο και ραμμένο υπέρ των συμφερόντων των πολυκαταστημάτων.
Ως κολαούζος  αυτής της πολιτικής, ο εμπορικός σύλλογος Θεσσαλονίκης,   καλεί τα εμπορικά καταστήματα να ανοίξουν τις  2 Κυριακές της ΔΕΘ.
Δε σιωπούμε ,δε μένουμε  απαθείς. Για να γίνουν τα μνημόνια, η φτώχεια, τα λουκέτα , η ανεργία οριστικά παρελθόν, προϋπόθεση είναι η συμβολή του καθενός  μας  στην οργανωμένη πάλη .
Κανείς μόνος του. Ενώνουμε τις δυνάμεις μας για να αποκρούσουμε το ρημαδιό που οδηγούν τη ζωή μας, για να ανατρέψουμε τα σχέδιά τους και την αντιλαϊκή πολιτική τους.
 Κοινό μέτωπο με τις αγωνιστικές δυνάμεις των εργαζόμενων και των άλλων λαϊκών στρωμάτων για την ανατροπή της αντιλαϊκής - φιλομονοπωλιακής πολιτικής.


 Αγωνιζόμαστε για το δίκιο μας, απαιτούμε:
  Άμεση επαναφορά του αφορολόγητου ορίου για τους αυτοαπασχολούμενους και αύξησή του στις 20.000 ευρώ με προσαύξηση 5.000 ευρώ για κάθε προστατευόμενο μέλος. Κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος και του ΕΝΦΙΑ. Ακατάσχετος λογαριασμός για όλους τους αυτοαπασχολούμενους με εισόδημα κάτω των 12.000 ευρώ
·           Καμία κατάσχεση πρώτης κατοικίας. Αναστολή των κατασχέσεων επαγγελματικής στέγης, εξοπλισμού, μεταφορικών μέσων, τραπεζικών λογαριασμών κ.λπ. για τους αυτοαπασχολούμενους που διατηρούν την επιχείρησή τους.
   Διαγραφή τμήματος των χρεών προς τις τράπεζες. Διαγραφή τόκων και προσαυξήσεων. Διαγραφή 30% του κεφαλαίου για τους εν ενεργεία αυτοαπασχολούμενους και 50% για όσους έκλεισαν.
·                       Μακρόχρονη ρύθμιση, με δόσεις που να μην ξεπερνούν συνολικά το 10% του διαθέσιμου εισοδήματος.
·         ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ δημόσια, καθολική, κρατικά επιχορηγούμενη κατά τα 2/3.
·         Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων. Εδώ και τώρα ΔΩΡΕΑΝ Υγεία Πρόνοια - αξιοπρεπείς συντάξεις για όλους.
·         Επιστροφή των αποθεματικών που ληστεύθηκαν. Άμεση αναπλήρωση όλων των χρημάτων που χάθηκαν με το «κούρεμα» και την ανακεφαλαιοποίηση
·    Νομοθετική κατοχύρωση της κυριακάτικης αργίας. Καμία Κυριακή τα μαγαζιά ανοιχτά. Εξαήμερη λειτουργία, 3 απογεύματα της εβδομάδας κλειστά.
·                           Κατάργηση του ΦΠΑ σε είδη άμεσης ανάγκης.
·         Επίδομα τοκετού 1.000 ευρώ για κάθε γέννα, χωρίς όρους και προϋποθέσεις, καλυπτόμενο από τον κρατικό προϋπολογισμό.


Αυτές είναι οι σύγχρονες ανάγκες μας και δεν πρέπει να κάνουμε βήμα πίσω από τη διεκδίκηση τους.

ΤΩΡΑ  είναι η ώρα να πάρουμε την υπόθεση στα χέρια μας .
Δε συμβιβαζόμαστε. Οργανώνουμε τον αγώνα μας


ΣΑΒΒΑΤΟ 8 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ ΣΤΙΣ 6:00 μ.μ.
ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ
Σύλλογος Μικρών & Αυτοαπασχολούμενων Εμπόρων Θεσσαλονίκης