Τρίτη 26 Δεκεμβρίου 2017

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΥΤΟΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΩΝ - ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΩΝ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΣ:Κινητοποίηση στις 27 Δεκέμβρη στα κεντρικά γραφεία του ΕΦΚΑ

Κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στην κινητοποίηση που διοργανώνει την Τετάρτη 27 Δεκέμβρη στις 13.00, μπροστά στα κεντρικά γραφεία του ΕΦΚΑ (οδός Αγ. Κωνσταντίνου 16), προκειμένου να απαιτήσουν την απόδοση σύνταξης στους συναδέλφους με βάση τις
καταβληθείσες εισφορές και τη διαγραφή κάθε οφειλόμενης εισφοράς και των όποιων προστίμων, απευθύνει ο Σύλλογος Αυτοαπασχολουμένων - Επαγγελματιών και Εμπόρων Δήμου Αθήνας. Παράλληλα ο Σύλλογος ζητά συνάντηση με τον Διοικητή του ΕΦΚΑ.
Ο Σύλλογος στην ανακοίνωσή του αναφέρει τα εξής:
«Σε μερικές χιλιάδες ανέρχονται οι συνάδελφοι αυτοαπασχολούμενοι επαγγελματίες και μικροί έμποροι, αριθμός που διευρύνεται ολοταχώς, που έχουν συμπληρώσει τα ελάχιστα συνταξιοδοτικά ένσημα και το ηλικιακό όριο που προϋποθέτει ο σχετικός νόμος, όμως δεν μπορούν να συνταξιοδοτηθούν διότι χρωστούν στον ασφαλιστικό τους φορέα εισφορές, πάνω από είκοσι χιλιάδες ευρώ, που δεν μπόρεσαν να καλύψουν, λόγω της κρίσης και των βάρβαρων κυβερνητικών μέτρων των τελευταίων ετών, φέρνοντάς τους σε απόγνωση.
Το πρόβλημα αφορά συναδέλφους που έχουν υποβάλει αίτηση συνταξιοδότησης, αλλά και πολλούς άλλους που δεν τους δίνεται η δυνατότητα ή πλησιάζουν την ηλικία για την υποβολή της, όμως αδυνατούν να καταβάλουν το υπερβάλλον των είκοσι χιλιάδων ευρώ ποσό εισφορών.
Η συγκυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, συνεχίζοντας την ίδια πολιτική με αυτή των προηγούμενων παρά τις επανειλημμένες παραστάσεις, φορέων του λαϊκού κινήματος, οι αρμόδιοι, ενώ κατανοούν το πρόβλημα, προφανώς δεν συγκινούνται αρκετά για να το επιλύσουν.
Καλούμαι τους συναδέλφους που βρίσκονται στην κατάσταση αυτή, αλλά και όσους θέλουν να εκφράσουν τη συμπαράστασή τους την Τετάρτη 27 Δεκεμβρίου στις 13.00 μπροστά στα κεντρικά γραφεία του ΕΦΚΑ στη διεύθυνση Αγίου Κωνσταντίνου 16.
Να απαιτήσουμε:
  • Την απόδοση σύνταξης στους συναδέλφους με βάση τις καταβληθείσες εισφορές.
  • Τη διαγραφή κάθε οφειλόμενης εισφοράς και των όποιων προστίμων».