Πέμπτη, 20 Ιουλίου 2017

ΣΕΤΕΠΕ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:«Τέρμα πια στις θυσίες για τα κέρδη τους. Αγώνας τώρα με βάση τις σύγχρονες ανάγκες μας»(VIDEO - ΦΩΤΟ)

Κινητοποιήσεις σε διάφορες πόλεις της χώρας πραγματοποίησαν οι εργαζόμενοι στον κλάδο του Επισιτισμού - Τουρισμού και στα Ξενοδοχεία στο πλαίσιο της απεργίας  ενάντια στις συνθήκες γαλέρας.
Στη Θεσσαλονίκη, με σύνθημα «Τέρμα πια στις θυσίες για τα κέρδη τους. Αγώνας τώρα με βάση τις σύγχρονες ανάγκες μας»,
πραγματοποιήθηκε η απεργιακή συγκέντρωση του Συνδικάτου Εργατοϋπαλλήλων Τουριστικών - Επισιτιστικών Επιχειρήσεων Θεσσαλονίκης - Πιερίας - Χαλκιδικής (ΣΕΤΕΠΕ) στην πλατεία Αριστοτέλους, μπροστά από το ξενοδοχείο «Electra Palace» .
«Την ώρα που οι μεγαλοκαρχαρίες του κλάδου πραγματοποιούν ρεκόρ κερδών, οι θέσεις εργασίας με ολοκληρωμένα δικαιώματα συνεχώς μειώνονται», σημείωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΣΕΤΕΠΕ Κυριάκος Τσιαούσης.
Κατήγγειλε την προσπάθεια υπονόμευσης της απεργίας με χαρακτηριστικό παράδειγμα το τοπικό Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων. «Αφού με ευθύνη των δυνάμεων που έχουν και την πλειοψηφία πραγματοποίησαν εκλογές-παρωδία, με μόνο στόχο την εξασφάλιση αντιπροσώπων, δεν μπήκαν καν στον κόπο να καλέσουν έστω ένα ΔΣ για την οργάνωση αυτής της απεργίας, παρ’ όλες τις πιέσεις που τους άσκησαν οι ταξικές δυνάμεις».
Στη συνέχεια οι απεργοί με σύνθημα «Σταθερή δουλειά, Ασφάλιση, Υγεία για κάθε εργαζόμενο στα ξενοδοχεία»πραγματοποίησαν πορεία στους κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης. Κατέληξαν στη συμβολή των οδών Εγνατία και Αντιγονιδών, μπροστά στο ξενοδοχείο «ΜANDRINO» που ανήκει στον Ανδρέα Μανδρίνο, πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης, όπου και πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας. (Δείτε βίντεο ΕΔΩ)
Η μάχη της απεργιακής περιφρούρησης δίνεται από το πρωί σε Θεσσαλονίκη, Πιερία και Χαλκιδική.
Το ΣΕΤΕΠΕ πραγματοποίησε το απόγευμα της Πέμπτης παρέμβαση στο ξενοδοχείο «BELLAGIO» που απέλυσε μια μέρα πριν την απεργία εργαζόμενη μέλος του ΣΕΤΕΠΕ επειδή δήλωσε πως θα συμμετέχει στην κλαδική απεργία. Ήδη το ΣΕΤΕΠΕ προχώρησε σε καταγγελία στην Επιθεώρηση Εργασίας Χαλκιδικής.