Κυριακή 26 Ιουνίου 2016

Θυμίζει κάτι;

Από αναφορά της ελληνικής πρεσβείας στις Βρυξέλλες: «Η μελλοντική πορεία της βελγικής οικονομίας (...) παραμένει σχετικά επισφαλής, κυρίως εξαιτίας του υψηλού δημόσιου χρέους, καθώς και των δημόσιων δαπανών που είναι δύσκολο να μειωθούν δραστικά κατά τα επόμενα έτη, λόγω της γήρανσης του πληθυσμού (...) 
Η ενίσχυση του τραπεζικού κλάδου προς αποφυγή
πτώχευσης σε πρώτο στάδιο, αλλά και τα χρόνια διαρθρωτικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η βελγική οικονομία και τα οποία εντάθηκαν τα τελευταία χρόνια εξαιτίας της κρίσης, είχαν ως αποτέλεσμα την εκτίναξη του δημόσιου χρέους ως ποσοστού του ΑΕΠ». 
Και παρακάτω: «Κοινή (...) διαπίστωση τόσο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής όσο και διεθνών χρηματοδοτικών οργανισμών αποτελεί το γεγονός ότι η βελγική κυβέρνηση πρέπει να προβεί σε εκτεταμένες περαιτέρω μεταρρυθμίσεις με στόχο τον δραστικό περιορισμό των κρατικών δαπανών, την αναμόρφωση του συστήματος κοινωνικών ασφαλίσεων, συντάξεων και υγειονομικής περίθαλψης, αλλά και την βελτίωση της ανταγωνιστικότητας της οικονομίας, προκειμένου να απαλείψει στα αμέσως προσεχή χρόνια το διαρθρωτικό και το ονομαστικό δημοσιονομικό έλλειμμα και να επαναφέρει το δημόσιο χρέος της χώρας σε επίπεδα ελεγχόμενα, κάτω του 100% του ΑΕΠ».
Αντί για Βέλγιο, βάλτε Ελλάδα, βάλτε και άλλη χώρα. Ετσι κι αλλιώς, η καπιταλιστική κρίση δείχνει παντού τα δόντια της, αλλού το ίδιο, αλλού περισσότερο. Και παντού οι αστοί σπεύδουν να τη φορτώσουν στο λαό.

Σάββατο 25 Ιούνη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ