Τρίτη 24 Μαΐου 2016

ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ:Παραλίγο να ζητήσουν από το λαό να πει και «ευχαριστώ»!



Κατά τον υπουργό Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο, ο λαός θα πρέπει να είναι και ευχαριστημένος από τα αντιλαϊκά μέτρα της κυβέρνησης, γιατί θα μπορούσε να ήταν και πολύ χειρότερα! Κόμπασε μάλιστα ότι «για να μην πάμε σε δύο - τρία μεγάλα μέτρα πήγαμε σε πολλά μικρά μέτρα. Τι θα θέλατε, δηλαδή, θα ήταν καλύτερο Ενέργεια, το
ηλεκτρικό ρεύμα και το νερό να πάει από το 13% στο 25%; (...) Προσπαθήσαμε να βοηθήσουμε τους φτωχούς»!
Οσον αφορά το Γιούρογκρουπ, επανέλαβε ότι προσβλέπει σε «καλά νέα», και διευκρινίζοντας τι σημαίνει για την κυβέρνηση «καλά νέα» σημείωσε: «Αν πάρουμε κάτι για το χρέος θα αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση», δηλαδή «η πορεία της ελληνικής οικονομίας θα δίνει σήμα για τις αγορές ότι μπορεί να διαχειριστεί το χρέος της ώστε να έρθουν επενδυτές».
Στο ίδιο πλαίσιο κινήθηκε και η αναφορά του για το «δημοσιονομικό κόφτη». «Τι θέλατε, αντί να φέρουμε 5,4 δισ., να φέρουμε 9 δισ.;», είπε, εννοώντας ότι «αποφύγαμε τα μέτρα - "κάβα" των 3,6 δισ. που ήθελε το ΔΝΤ».
Ως κατόρθωμα εμφάνισε και το υπερ-ταμείο για την ιδιωτικοποίηση της δημόσιας περιουσίας, λέγοντας ότι τα περιουσιακά στοιχεία που θα περιέλθουν στο ταμείο «δεν υπάρχει πουθενά ότι είναι όλα προς εκποίηση», ωστόσο πρόσθεσε: «Το ΚΚΕ μού λέει ότι υπάρχει κίνδυνος για τα δημόσια αγαθά. Υπάρχει, αλλά προσπαθήσαμε, κάθε εμπόδιο για καλό, να υπάρχει ρητά στο νόμο κατοχύρωση των υπηρεσιών δημοσίου συμφέροντος»...
Απογειώνοντας δε τον εμπαιγμό, παρουσίασε τα μέτρα αυτά, δηλαδή την κλιμάκωση της επίθεσης ενάντια στο λαό για τα συμφέροντα του κεφαλαίου, ως ...«ελιγμό» για το ...«σοσιαλισμό»!
«Δεν είναι η τελευταία αξιολόγηση»
Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Γ. Χουλιαράκης, ανέφερε συνεχίζοντας τον εμπαιγμό του λαού: «Τα χαμηλά εισοδήματα επιβαρύνονται ελάχιστα ή και καθόλου, η μεγάλη πλειοψηφία των ελευθέρων επαγγελματιών επιβαρύνεται λιγότερο από πριν και υπάρχει μεγάλη διασπορά στους έμμεσους φόρους, ώστε κάθε νοικοκυριό να συμμετέχει με ένα μικρό κομμάτι επιβάρυνσης»!
Προετοιμάζοντας το έδαφος για τα επόμενα αντιλαϊκά νομοθετικά πακέτα της κυβέρνησης επισήμανε ότι «η αξιολόγηση που ολοκληρώνεται σήμερα δεν είναι η τελευταία», και πρόσθεσε, για να χρυσώσει το χάπι, ότι «είναι όμως αναμφίβολα η πιο δύσκολη και κλείνει όλες τις χρηματοπιστωτικές δημοσιονομικές δεσμεύσεις που έχει αναλάβει η χώρα έως το 2018».
«Μπάσιμο» της κυβέρνησης στους επικίνδυνους ανταγωνισμούς
Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Π. Σκουρλέτης, έδειξε την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να υλοποιήσει τους στόχους της εγχώριας αστικής τάξης για την αναβάθμιση του ρόλου της στους επικίνδυνους ανταγωνισμούς που «τρέχουν» στην ευρύτερη περιοχή. Οπως είπε, με τη διέλευση του αγωγού φυσικού αερίου ΤΑΡ, τον ελληνοβουλγαρικό αγωγό IGB, τις συμφωνίες με Ιράν, Ισραήλ, Κύπρο, Αίγυπτο, «η Ελλάδα γίνεται πρωταγωνιστής στα Βαλκάνια και την Ευρώπη».
Πρόσθεσε μάλιστα ότι με τη «συνολικότερη ενεργειακή πολιτική» που προωθεί η κυβέρνηση «κάνει μπάσιμο στην ευρύτερη ενεργειακή αγορά». Η «ενεργειακή πολιτική» της κυβέρνησης, με βάση και τα σχετικά άρθρα του νομοσχεδίου, είναι η παραπέρα απελευθέρωση της Ενέργειας, σύμφωνα με τη στρατηγική της ΕΕ, που «συνοδεύεται» με την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ με το... «μοντέλο» των συμπράξεων με επιχειρηματικούς ομίλους.


Τρίτη 24 Μάη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ