Σάββατο 14 Μαΐου 2016

ΕΔΥΕΘ:Εκδηλώσεις ενάντια στον ιμπεριαλισμό με κορύφωση την Πορεία Ειρήνης στις 22 Μάη

Η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη Θεσσαλονίκης (ΕΔΥΕΘ) και οι Τοπικές Επιτροπές Ειρήνης διοργανώνουν και φέτος, στο πλαίσιο της αντιιμπεριαλιστικής - φιλειρηνικής δράσης του Μάη 2016, σειρά εκδηλώσεων ενάντια στον ιμπεριαλισμό και τους πολέμους που γεννά, ενάντια στην καταστροφή, τη φτώχεια και την πείνα, ενάντια στην υποτίμηση της ανθρώπινης ζωής και ύπαρξης.
Εκδηλώσεις αφιερωμένες στον αγώνα για την
ειρήνη με κοινωνική δικαιοσύνη και ισότητα όλων των ανθρώπων, ανεξάρτητα από καταγωγή και θρήσκευμα, από φύλλο και χρώμα του δέρματος. Εκδηλώσεις ενάντια στον ρατσισμό, το σωβινισμό και το φυλετικό μίσος.
Φέτος, για τρίτη κατά σειρά χρονιά, η ΕΔΥΕΘ οργανώνει «Αγώνα Δρόμου» προς τιμή του δολοφονημένου, το 1963 στη Θεσσαλονίκη, αντιπροέδρου της Ελληνικής Επιτροπής για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη, Γρηγόρη Λαμπράκη. Στη διοργάνωση αυτή συμπαραστέκονται και συμμετέχουν αθλητικά σωματεία και ενώσεις της πόλης μας, πολλά παιδιά, νεολαίοι και άνθρωποι διαφόρων ηλικιών. Ο «Αγώνας» θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 19 Μάη 2016.
Κορύφωση θα αποτελέσει η αντιιμπεριαλιστική - αντιπολεμική συγκέντρωση και πορεία, που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 22 Μάη 2016 και θα ξεκινήσει μπροστά από το ΝΑΤΟϊκό στρατηγείο, όπου έχει εγκατασταθεί στο πρώην 3ο Σώμα Στρατού και θα καταλήξει στο μνημείο του Γρηγόρη Λαμπράκη.
Για την καλύτερη ενημέρωση του λαού της Θεσσαλονίκης οργανώνεται συνέντευξη Τύπου τη Δευτέρα, 16 Μάη 2016 - 12:00 το μεσημέρι, στον 7ο όροφο του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης.