Τρίτη 19 Απριλίου 2016

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ:Σημαντική αύξηση συμμετοχής στις αρχαιρεσίες - Ενίσχυση των ταξικών δυνάμεων

Με την αύξηση της συμμετοχής και τη σημαντική ενίσχυση του ψηφοδελτίου της «Εργατοϋπαλληλικής Ταξικής Συσπείρωσης» που στηρίζεται από το ΠΑΜΕ, ολοκληρώθηκαν τη Δευτέρα 18 Απρίλη  οι αρχαιρεσίες του Σωματείου Εμποροϋπαλλήλων και λοιπών Ιδιωτικών Υπαλλήλων του Νομού Ιωαννίνων για την ανάδειξη νέου ΔΣ και αντιπροσώπων σε Ομοσπονδία και Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων.
Το κλαδικό σωματείο στην ανακοίνωσή του αναφορικά με τα αποτελέσματα των αρχαιρεσιών αναφέρει:

«Η αύξηση της συμμετοχής στις αρχαιρεσίες, η σημαντική ενίσχυση του ψηφοδελτίου "Εργατοϋπαλληλική Ταξική Συσπείρωση", που στηρίχτηκε από το ΠΑΜΕ, είναι απάντηση - μήνυμα στις δυνάμεις ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ, που με χυδαίο τρόπο αυτές τις μέρες κάνουν τα αδύνατα δυνατά να πετάξουν έξω από το ΕΚΙ αυτό το σωματείο, όπως και άλλα τρία που η δύναμή τους αντιστοιχεί στη μισή και πλέον συνολικά της δύναμης του ΕΚΙ. Τους ενοχλεί που στα μεγαλύτερα κλαδικά σωματεία, που εκπροσωπούν χιλιάδες εργαζομένων, πλειοψηφούν οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ, αλλά δεν θα τους περάσει. Αξιοποιούν «οικονομικές εκκρεμότητες των σωματείων προς το ΕΚΙ", ενώ σε όλους τους κλάδους και ειδικά σε οικοδόμους κυριαρχεί η ανεργία, η απληρωσιά στον ιδιωτικό τομέα σπάει κόκαλα, ενώ ταυτόχρονα αρνούνται να δώσουν οικονομικό απολογισμό εδώ και 3,5 χρόνια για το πού πάνε τα χρήματα με τα οποία επιδοτείται το ΕΚΙ από τον ΟΑΕΔ και οι εισφορές των σωματείων.
Σε αυτή την επίθεση οι εργαζόμενοι, άνεργοι από το χώρο του Εμπορίου και άλλων υπηρεσιών, έδωσαν μαχητική απάντηση με αύξηση της συμμετοχής πάνω από 35% και ενίσχυση των ταξικών δυνάμεων πάνω από 40%.
Πιο συγκεκριμένα, το ΔΣ του σωματείου αποτελείται από 7 έδρες, στις οποίες εκλέχτηκαν και πάλι όλοι από το ψηφοδέλτιο "Εργατοϋπαλληλική Ταξική Συσπείρωση". Επίσης, από τις ταξικές δυνάμεις εκλέχτηκε ένας επιπλέον αντιπρόσωπος για την Ομοσπονδία (6 από 5) και τέσσερις επιπλέον (12 από 8) για το Εργατικό Κέντρο. Το ψηφοδέλτιο που στήριξαν οι ΑΝΤΑΡΣΥΑ και ΛΑΕ συνολικά πήρε 51 ψήφους από 47 και εξέλεξε μόνο έναν αντιπρόσωπο στο ΕΚΙ, όπως και είχε.
Το αποτέλεσμα αυτών των αρχαιρεσιών δίνει πληρωμένη απάντηση στον εργοδοτικό συνδικαλισμό. Οι εργαζόμενοι δεν θα επιτρέψουν το διώξιμο των σωματείων τους, των σωματείων που δεν προσκυνάνε την εργοδοσία, αλλά οργανώνουν αγώνες. Δεν θα επιτρέψουν να σταματήσει η λειτουργία αυτών των σωματείων, που μεταξύ άλλων διοργανώνουν δωρεάν μαθήματα, οργανώνουν την αλληλεγγύη σε ανέργους - απλήρωτους και πρόσφυγες».