Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2015

Γραμματεία Ξάνθης της ΠΑΣΕΒΕ: Καλεί στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στις 16 Οκτώβρη στην κεντρική πλατεία

Σε μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ την Παρασκευή 16 Οκτώβρη στις 6.30 μ.μ. στην κεντρική πλατεία της Ξάνθης καλεί τους αυτοαπασχολούμενους η Γραμματεία Ξάνθης της ΠΑΣΕΒΕ.
Όπως τονίζει, με το πολυνομοσχέδιο που περιλαμβάνει τα προαπαιτούμενα μέτρα, η κυβέρνηση εντείνει το κυνηγητό εναντίον των ΕΒΕ, αποβάλλοντας ακόμα και από αυτές τις υποτυπώδεις 100 δόσεις εκείνους
που δεν μπορούν σε 30 μέρες να τακτοποιήσουν παλιές και νέες οφειλές.
Ακόμη, επιβάλλει εξοντωτικά πρόστιμα για μη καταβολή και απόκρυψη εσόδων από το ΦΠΑ, την ίδια ώρα που προκλητικά χαρίζει τα ανταποδοτικά τέλη σε επιχειρήσεις που αξιοποιούν ακίνητα του ΤΑΙΠΕΔ, του Δημόσιου και των ΟΤΑ και ανοίγει την πόρτα για νέο ξέπλυμα κερδών από διάφορες παραβάσεις και πρόστιμα για το μεγάλο κεφάλαιο με απαλλαγή ακόμα και 90% επί του ποσού.
Τσακίζει τις κατηγορίες που συνταξιοδοτούνται πριν τα 67, οδηγώντας τους αυτοαπασχολούμενους στη δουλειά μέχρι τον τάφο, με συντάξεις πείνας και παροχές «ασπιρίνης» γι' αυτούς και τις οικογένειές τους.
Η Γραμματεία Ξάνθης της ΠΑΣΕΒΕ καλεί σε μαζικό ξεσηκωμό και αποφασιστικό αγώνα για να να αποκρουστούν τα νέα μέτρα, υπογραμμίζοντας:
«Δεν τους αφήνουμε σε χλωρό κλαρί! Οργανώνουμε παντού εστίες αντίστασης, σωματείο το σωματείο, με Επιτροπές Αγώνα, σε κάθε κλάδο και γειτονιά.
Ενισχύουμε τις δυνάμεις της ΠΑΣΕΒΕ, κάνουμε στην άκρη τις ηγεσίες των ΕΣΕΕ -ΓΣΕΒΕΕ - ομοσπονδιών που για μια ακόμα φορά κλαίνε πάνω από το πτώμα μας, στηρίζοντας ταυτόχρονα μια πολιτική που αντικειμενικά μας οδηγεί στη φτώχεια και την ανέχεια. Ούτε θέλουν ούτε μπορούν να υπερασπίσουν τα δικαιώματά μας.
Με δυνατή Λαϊκή Συμμαχία, με τους εργαζόμενους, τους φτωχούς αγρότες, με τη νεολαία και τις γυναίκες στην πρώτη γραμμή, μπορούμε να ανοίξουμε το δρόμο της αντεπίθεσης».