«Τώρα είναι η ώρα να περάσουμε στην αντεπίθεση.Η Λαϊκή Συμμαχία των εργαζομένων, των αυτοαπασχολούμενων, των φτωχών αγροτών, με τη δραστήρια συμμετοχή των νέων και των γυναικών που βιώνουν ακόμα πιο έντονα τη σημερινή κατάσταση είναι η μόνη εγγύηση για να ανοίξει αυτός ο δρόμος.Εδώ είναι το δικό μας μετερίζι. Εδώ υψώνεται η σημαία των δικών μας συμφερόντων. Μαζί με τη ΠΑΣΕΒΕ και τη λαϊκή συμμαχία, υπάρχει προοπτική», επισημαίνει σε ανακοίνωσή της για
τις εξελίξεις η ΠΑΣΕΒΕ.
Όπως τονίζει μεταξύ άλλων στην ανακοίνωσή της η ΠΑΣΕΒΕ:
«Εμείς και οι οικογένειές μας, το σύνολο των λαϊκών στρωμάτων της χώρας μας βρισκόμαστε μπροστά σε μια νέα αντιλαϊκή καταιγίδα.
Η ψήφιση των προαπαιτούμενων μέτρων ως ορεκτικό, αλλά και το κυρίως πιάτο που θα ακολουθήσει με το 3ο μνημόνιο, οδηγούν σε νέα κλιμάκωση της επίθεσης εις βάρος μας, προκειμένου να ανακάμψει ακόμα περισσότερο η κερδοφορία των ντόπιων και ευρωπαϊκών επιχειρηματικών ομίλων σε συνθήκες κρίσης και γενικευμένων μεταξύ τους αντιπαραθέσεων.
Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, αλλά και τα κόμματα ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΠΟΤΑΜΙ έχουν μεγάλη ευθύνη για τα νέα βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα που προστίθενται στα ήδη υπάρχοντα, πολλαπλασιάζοντας τα προβλήματά μας.
Να μη χαθεί πλέον άλλος χρόνος! Έχουμε αποκτήσει πείρα!
Κανένας να μην εξαπατηθεί από τα θρασύτατα ψέματα της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ.
Όχι μόνο δεν εκβιάστηκε στα πλαίσια της διαπραγμάτευσης, αντίθετα έβαλε υποθήκη από την πρώτη στιγμή τα δικαιώματά μας, προκειμένου να εξασφαλίσει πρόσβαση σε αναπτυξιακά πακέτα και σε ζεστό χρήμα από τη διευθέτηση του χρέους για λογαριασμό των μονοπωλιακών ομίλων της χώρας μας.
Από την πρώτη στιγμή διαπραγματευόταν για τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου και όχι για την ανάκτηση των βαρύτατων απωλειών που είχαμε στα χρόνια της κρίσης.
Γι’ αυτό και πρέπει να απορριφθεί συνολικά αυτός ο μονόδρομος που τρέφεται από τις σάρκες των πολλών για να ζουν σε απίστευτη χλιδή οι λίγοι.
Γι’ αυτό και πρέπει να δυναμώσει η αμφισβήτηση της ΕΕ και των μνημονίων διαρκείας που τη συνοδεύουν.
Γι’ αυτό και πρέπει να καταδικαστούν οι κυβερνήσεις και τα κόμματα που στηρίζουν αυτόν το μονόδρομο σε όλες του τις παραλλαγές, αναπαράγοντας τα ίδια εκβιαστικά διλήμματα όπως κάνει και η νέα κυβέρνηση.
Μαζί τους συμπαρατάσσονται και οι συνδικαλιστικές ηγεσίες των ΓΣΕΒΕΕ - ΕΣΕΕ, που τούτες τις κρίσιμες ώρες επιβεβαίωσαν τον τίτλο του Δούρειου Ίππου, που επάξια έχουν κερδίσει αυτά τα χρόνια στο συνδικαλιστικό κίνημα.
Απέναντί τους, αντιτάσσουμε τη δική μας συμμαχία!
Με τη δική μας οργάνωση και συμμετοχή έχουμε τη δύναμη να τους αντιμετωπίσουμε. Οι δυνάμεις της ΠΑΣΕΒΕ μπήκαν μπροστά σε κάθε αγώνα του προηγούμενου διαστήματος, υπεράσπισαν με κάθε τρόπο τα δικαιώματά μας.
Ταυτόχρονα, δεν είμαστε μόνοι μας.
Έχουμε δίπλα μας όλους όσοι πλήττονται από αυτή την πολιτική. Η δική μας συμμαχία με τους εργαζόμενους, τους φτωχούς αγρότες, με τα υπόλοιπα λαϊκά στρώματα είναι το μόνο αντίπαλο δέος, είναι το δικό μας οχυρό.
Δυναμώνουμε τον αγώνα μας!
Πυκνώνουμε τις γραμμές του κινήματός μας!
Να αναγεννήσουμε τα σωματεία και τις ομοσπονδίες μας, απαλλάσσοντάς τες, από τις ηγεσίες-βαρίδια που τα έχουν οδηγήσει στον εκφυλισμό. Να ενισχύσουμε το διεκδικητικό χαρακτήρα τους, να υψώσουμε τη σημαία υπεράσπισης των δικών μας δικαιωμάτων, ανάκτησης των απωλειών μας».
Διαβάστε στο συνημμένο ολόκληρη την ανακοίνωση της ΠΑΣΕΒΕ