Κυριακή 20 Ιουλίου 2014

24ωρη πανελλαδική απεργία στο εμπόριο.Η απεργιακή συγκέντρωση της Θεσσαλονίκης(ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

Mε νέα 24ωρη πανελλαδική απεργία σήμερα, Κυριακή 20 Ιούλη, απάντησαν οι εργαζόμενοι στο Εμπόριο στην κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας.
Απεργιακές συγκεντρώσεις πραγματοποίησαν οι ταξικές δυνάμεις σε αρκετές πόλεις της χώρας. Στη Θεσσαλονίκη, η Ένωση Εμποροϋπαλλήλων οργάνωσε απεργιακή συγκέντρωση στον πεζόδρομο Αριστοτέλους με Τσιμισκή.
Η  Σοφία Καλαντίδου, πρόεδρος της Ένωσης Εμποροϋπαλλήλων Θεσσαλονίκης, τόνισε ότι οι εργαζόμενοι, σε συμμαχία με τους αυτοαπασχολούμενους και τους μικρούς εμπόρους, μπορούν να βάλουν εμπόδια και να ανατρέψουν αυτή την πολιτική, ενώ επισήμανε την ανάγκη να παραμεριστούν οι συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες. Εκτός από την κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας, καταδίκασε την επίθεση κατά του Παλαιστινιακού λαού.
Ακολούθησε πορεία στους δρόμους της κεντρικής αγοράς της πόλης. Κατά τη διάρκεια της πορείας, οι διαδηλωτές φώναξαν συνθήματα έξω από το αμερικανικό προξενείο, για να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στον Παλαιστινιακό λαό και να στηλιτεύσουν τις ευθύνες ΗΠΑ, ΕΕ και της ελληνικής κυβέρνησης.