Παρασκευή 28 Μαρτίου 2014

Οι Επιτροπές Αγώνα Ταξί στην κινητοποίηση με την ΠΑΣΕΒΕ στις 30 Μάρτη

Συνάδελφοι αυτοαπασχολούμενοι στο ΤΑΞΙ
Όσα μέτρα αναγκάστηκαν να βάλουν στο συρτάρι κάτω από την πίεση των μεγάλων απεργιακών κινητοποιήσεων του κλάδου, τώρα τα φέρνουν ένα – ένα.
Με τις ρυθμίσεις του νέου Νομοσχεδίου αφαιρούν και τους τελευταίους περιορισμούς που υπήρχαν και δίνουν τη δυνατότητα σε όλες τις τουριστικές επιχειρήσεις και στις εταιρείες ενοικίασης αυτοκινήτων να εισβάλουν και να πάρουν όλο το κομμάτι της δουλειάς που μέχρι σήμερα ήταν στα χέρια των ταξιτζήδων
Οι Επιτροπές Αγώνα Ταξί στην ανακοίνωση – κάλεσμα σημειώνουν:


«Συνάδελφοι αυτοαπασχολούμενοι στο ΤΑΞΙ
Κυβέρνηση - ΕΕ συνεχίζουν τα αντιλαϊκά σχέδιά τους.
Κόβουν φέτες τη λεγόμενη απελευθέρωση, για να την καταπιούμε πιο εύκολα, για να βγάλουν το αποτέλεσμα που επιδίωκε από την αρχή η Κυβέρνηση Παπανδρέου με τον Ραγκούση.
Με τους νόμους Βορίδη – Χατζηδάκη άνοιξε η πόρτα για την απελευθέρωση του μεταφορικού έργου, υπέρ του τουριστικού κεφαλαίου. Και ας μας έλεγαν κάποιοι ότι όλα καλά θα πάνε. Όσα μέτρα αναγκάστηκαν να βάλουν στο συρτάρι κάτω από την πίεση των μεγάλων απεργιακών κινητοποιήσεων του κλάδου, τώρα τα φέρνουν ένα – ένα. Με τις ρυθμίσεις του νέου Νομοσχεδίου αφαιρούν και τους τελευταίους περιορισμούς που υπήρχαν και δίνουν τη δυνατότητα σε όλες τις τουριστικές επιχειρήσεις και στις εταιρείες ενοικίασης αυτοκινήτων να εισβάλουν και να πάρουν όλο το κομμάτι της δουλειάς που μέχρι σήμερα ήταν στα χέρια των ταξιτζήδων.
Οι αγωνιστικές δυνάμεις του κλάδου που συσπειρώνονται στην ΠΑΣΕΒΕ είχαμε από την αρχή τονίσει: Δεν υπάρχει καλή και κακή απελευθέρωση, η λεγόμενη απελευθέρωση επαγγελμάτων μοναδικό στόχο έχει την μονοπώληση του κλάδου και τον εκτοπισμό των αυτοαπασχολούμενων.
Μας Κοροϊδεύουν ότι η Ανάπτυξη θα έρθει για εμάς.
Σκόπιμα αποκρύπτουν ότι τα μέτρα που ήρθαν θα μείνουν και όταν φύγουν τα μνημόνια. Με ή χωρίς πλεόνασμα. Με ή χωρίς Ανάπτυξη! Συνάδελφε, τώρα ξέρεις, η απελευθέρωση που προσφέρουν είναι δώρο στο τουριστικό κεφάλαιο και τις εταιρείες "RENT A CAR". Γίνεται με τη σύμφωνη γνώμη του Λυμπερόπουλου, του Δήμου και των άλλων ξεπουλημένων της Διοίκησης.
Για άλλη μια φορά αποδεικνύεται ότι οι συνδικαλιστική ηγεσία του ΣΑΤΑ και της Ομοσπονδίας δεν εκφράζει τα συμφέροντα των χιλιάδων συναδέλφων που παλεύουμε για το μεροκάματο. Έχουν αναλάβει εργολαβικά τη δουλειά για λογαριασμό της κυβέρνησης και των επιχειρηματιών. Μοναδικός στόχος τους είναι να περάσουν τα μέτρα χωρίς αντίσταση και αγώνες.
Δεν υπάρχουν περιθώρια για ανοχή. Μη σε ξεγελάσουν δεν θα κάνουν ούτε βήμα πίσω, από όσα απαιτεί η Ευρωπαϊκή Ένωση και τα μονοπώλια, αν δεν τους εμποδίσουμε εμείς.
Το αποτέλεσμα της λεγόμενης απελευθέρωσης, θα είναι χιλιάδες άνεργοι, ανασφάλιστοι και καταχρεωμένοι ταξιτζήδες. Για την ΕΕ και την κυβέρνηση και όσους προσκυνούν το ευρωπαϊκό οικοδόμημα είσαι "Διαρθρωτικό Πρόβλημα". Όλοι αυτοί υπηρετούν τα μεγάλα συμφέροντα στο εμπόριο, στη μεταφορά, στις κατασκευές, στον τουρισμό. Θέλουν να κόψουν την πίτα σε λιγότερους, προκειμένου να θωρακίσουν την κερδοφορία τους. Γι' αυτό μας τσακίζουν με τη φορολογία με 26%, γιαυτό μειώνουν τις συντάξεις και μας αφήνουν ανασφάλιστους, γι' αυτό διαλύουν τη δημόσια υγεία και παιδεία.
Τώρα, χωρίς καθυστερήσεις, πρέπει να πάρεις την υπόθεση στα χέρια σου. Συσπειρώσου στις Επιτροπές Αγώνα της ΠΑΣΕΒΕ».