Σάββατο 18 Ιανουαρίου 2014

Απεργούν πανελλαδικά αύριο οι εμποροϋπάλληλοι.Να κάνουν οι εργαζόμενοι δική τους υπόθεση την απεργιακή κινητοποίηση

Απεργούν πανελλαδικά αύριο Κυριακή οι εργαζόμενοι στο Εμπόριο, μέρα που τα καταστήματα θα παραμείνουν ανοιχτά, όπως προβλέπει ο νόμος 4177/2013, με τον οποίο κυβέρνηση και μεγαλέμποροι κάνουν ένα ακόμα βήμα στην κατάργηση της Κυριακής αργίας. Η Πανελλαδική Γραμματεία Εμπορίου - Υπηρεσιών του ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζόμενους να κάνουν την απεργία δική τους υπόθεση. Να τη συνδέσουν με την πάλη για τις ΣΣΕ και να διεκδικήσουν:
Υπογραφή νέας Συλλογικής Σύμβασης στο Εμπόριο, χωρίς μείωση μισθών και επαναφορά των μισθών στα επίπεδα που βρίσκονταν πριν τη μείωση που υπέγραψε η Ομοσπονδία.
Συλλογική Σύμβαση που να επιβάλλει τη μετατροπή των προσωρινών συμβάσεων εργασίας σε συμβάσεις 8ωρης απασχόλησης και αορίστου χρόνου.
Συλλογική Σύμβαση που να προβλέπει ωράριο εργασίας 40 ωρών για όλη τη βδομάδα, με κατοχύρωση της αργίας της Κυριακής.
Υπογραφή επιχειρησιακών Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας με αυξήσεις στους μισθούς στα πολυκαταστήματα και τις μεγάλες πολυεθνικές.
«Την Κυριακή 19 Γενάρη απεργούμε για σταθερή και μόνιμη εργασία για όλους τους εργαζόμενους, για ωράριο εργασίας 40ωρο - 7ωρο - 5ήμερο και για κατοχύρωση της κυριακάτικης αργίας», σημειώνει στην ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας.
Επισημαίνει ότι η λειτουργία των καταστημάτων δύο Κυριακές μέσα στο Δεκέμβρη και η «λευκή νύχτα» επιβεβαιώνουν την εκτίμηση ότι κυβέρνηση και μεγαλοεργοδότες στοχεύουν στη λειτουργία των καταστημάτων και τις 52 Κυριακές του χρόνου, στη λειτουργία τους ακόμα και σε 24ωρη βάση. «Το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές επέκτεινε το χρόνο της απλήρωτης δουλειάς και καθιέρωσε τη διευθέτηση του χρόνου εργασίας», σημειώνει το Σωματείο.
Σε απεργιακή συγκέντρωση αύριο Κυριακή στις 10.30 το πρωί στο κατάστημα «Καρφούρ» Μακεδονίας, καλεί το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων στη Θεσσαλονίκη. Στη Λαμία, στις 10.30 π.μ. στα Δικαστήρια καλεί το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Νομού Φθιώτιδας. Στη Χαλκίδα, η Ενωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων προγραμματίζει κινητοποίηση στις 10.30 π.μ. στην πλατεία Αγοράς. Στην απεργία καλεί με ανακοίνωσή του και ο Κερκυραϊκός Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων.
Να μην ανοίξουν τα καταστήματά τους αύριο Κυριακή 19/1 καλούν τους αυτοαπασχολούμενους και μικρούς εμπόρους οι Γραμματείες Ηρακλείου και Χανίων της ΠΑΣΕΒΕ.