Τετάρτη 31 Ιανουαρίου 2018

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:Σε παράσταση διαμαρτυρίας στην ΕΥΑΘ καλούν εργατικά Σωματεία

Σε παράσταση διαμαρτυρίας με αφορμή τα τελευταία γεγονότα και εξελίξεις στην ΕΥΑΘ καλούν, την Πέμπτη 1η Φλεβάρη στις 12.00 μ.μ. μπροστά στο κτίριο της εταιρείας, το Συνδικάτο Οικοδόμων Ν. Θεσσαλονίκης, η Ένωση Εμποροϋπαλλήλων Ν. Θεσσαλονίκης, το Σωματείο  Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Θεσσαλονίκης,
το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Τουριστικών -  Επισιτιστικών Επιχειρήσεων Θεσσαλονίκης - Πιερίας - Χαλκιδικής και το Σωματείο Εργαζομένων Επιχειρήσεων Παραγωγής Επισιτιστικών Προϊόντων Κ. Μακεδονίας.
Όπως τονίζουν σε ανακοίνωσή τους, «το ζήτημα που έχει ανακύψει, με την ποιότητα του νερού που υδροδοτεί το Πολεοδομικό Συγκρότημα της Θεσσαλονίκης γεννάει έντονη ανησυχία στους κατοίκους της πόλης μας».
Επισημαίνοντας ότι «παρά το γεγονός ότι οι εργαζόμενοι στην ΕΥΑΘ (τεχνικοί, επιστημονικό προσωπικό) έκαναν τα πάντα για να διασφαλίσουν τη δημόσια Υγεία, οι λόγοι που τη θέτουν σε μέγιστο κίνδυνο είναι εδώ και πολλαπλασιάζονται», υπογραμμίζουν πως «τεράστιες είναι οι ευθύνες της κυβέρνησης που στο όνομα της ανάπτυξης αφήνει τα ιδιωτικά συμφέροντα να λειτουργούν ασύδοτα, χωρίς να λογαριάζουν Περιβάλλον και δημόσια Υγεία».
Τα Σωματεία καλούν «τους εργαζόμενους, το λαό της Θεσσαλονίκης να υπερασπίσουν το δικαίωμα στην ελεύθερη πρόσβαση σε ποιοτικό νερό, να απαιτήσουν προστασία της δημόσιας Υγείας. Να αντιπαλέψουν κάθε προσπάθεια ιδιωτικοποίησης της ΕΥΑΘ, να απαιτήσουν το νερό να αντιμετωπίζεται ως κοινωνικό αγαθό και όχι ως εμπόρευμα».
«Τα πράγματα θα γίνουν ακόμα χειρότερα όσο θα προχωράει η ιδιωτικοποίηση. Όσο το νερό αντιμετωπίζεται ως εμπόρευμα και βρίσκεται στα χέρια επιχειρηματικών ομίλων, Ανώνυμων Εταιρειών, ακόμη και του κράτους-υπηρέτη επιχειρηματικών συμφερόντων, η ποιότητα και η παροχή του στο λαό είναι επισφαλής», καταλήγουν.