Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2016

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΜΠΛΟΚΩΝ:Την Κυριακή η σύσκεψη στη Νίκαια Λάρισας



Πανελλαδική σύσκεψη για το σχεδιασμό, την οργάνωση και τον πανελλαδικό συντονισμό των αγροτικών κινητοποιήσεων οργανώνεται την ερχόμενη Κυριακή 30 Οκτώβρη, στις 12 το μεσημέρι, στη Νίκαια της Λάρισας, από την Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων.
Στη σύσκεψη καλούνται να πάρουν μέρος, με εκπροσώπους τους,
οι Επιτροπές των Μπλόκων, οι Ομοσπονδίες, οι Αγροτικοί Σύλλογοι και οι Επιτροπές Αγώνα. Το ενωτικό κάλεσμα απευθύνεται στα Μπλόκα που έχουν τη διάθεση να αντιπαλέψουν την ΚΑΠ της ΕΕ και των κυβερνήσεων, σε όλους τους αγροκτηνοτρόφους, αλιείς που συνειδητοποιούν ότι μπορούν να υπάρξουν αποτελέσματα με μαζικούς λαϊκούς αγώνες ανατροπής.
Στη σύσκεψη θα ξεκαθαριστεί, για μια ακόμα φορά, προς όλες τις κατευθύνσεις, ότι αντίπαλος της μικρομεσαίας αγροτιάς είναι οι εμποροβιομήχανοι, που στο πλαίσιο του ανταγωνισμού τους για κερδοφορία, αγοράζουν όσο μπορούν φθηνότερα τα αγροτικά προϊόντα και τα πουλούν όσο το δυνατόν ακριβότερα στους καταναλωτές, οι τράπεζες που ρουφούν το αίμα της εργαζόμενης αγροτιάς, η ΕΕ, οι ελληνικές κυβερνήσεις και τα κόμματα που υλοποιούν και στηρίζουν την πολιτική ξεκληρίσματος της μικρομεσαίας αγροτιάς.
Ταυτόχρονα, θα γίνει σαφής διαχωρισμός από τη «γραμμή» στήριξης της ΚΑΠ της ΕΕ και των συμφερόντων των μεγαλοαγροτών, καθώς και της εξυπηρέτησης τωρινών και επόμενων κυβερνητικών σκοπιμοτήτων, την οποία υπηρετούν κάποια γνωστά από το παρελθόν αγροτοσυνδικαλιστικά σχήματα, που εμφανίζονται ξανά τώρα με στόχο να ξεστρατίσουν τον αγώνα από την πορεία του.
Στο μεταξύ, τη μαζική συμμετοχή των αγροτών στο συλλαλητήριο με δεκάδες τρακτέρ, που έγινε την περασμένη Παρασκευή στην κεντρική πλατεία του Τυρνάβου, χαιρετίζει, με ανακοίνωσή της, η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Ν. Λάρισας, καλώντας όλους τους αγρότες του νομού να πάρουν μαζικά μέρος στη σύσκεψη της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων.
Οπως σημειώνει, «την Κυριακή 30 Οκτωβρίου, από τη Νίκαια Λάρισας στέλνουμε μήνυμα στην κυβέρνηση και σε όσους στηρίζουν αυτές τις πολιτικές και το μνημόνιο που ψηφίστηκε από τους 222 βουλευτές, πως δεν πρόκειται να κάνουμε πίσω και ότι δεν θα ξεμπλέξει εύκολα με μας και το οργανωμένο αγροτικό κίνημα όπως εκφράζεται από τις Ενωτικές Ομοσπονδίες, τους Αγροτικούς Συλλόγους και τις Επιτροπές των Μπλόκων. Είναι ώρα ευθύνης για τον κάθε αγρότη και κτηνοτρόφο - να μη λείψει κανείς!».