Σάββατο 4 Ιουνίου 2016

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ:Απολύονται καθαρίστριες στο Πανεπιστημιακό της Λάρισας



Να υπογράψουν «οικειοθελή» αποχώρηση από την επιχείρηση που εργάζονταν έως τώρα, χάνοντας έτσι την αποζημίωση, προκειμένου να συνεχίσουν να έχουν δουλειά, απαίτησε από τους εργαζόμενους στην καθαριότητα του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας η εργολαβική εταιρεία «IPIROTIKI Facility Services AE», η οποία από την 1η Γενάρη 2016 «διαδέχτηκε» την
«ISS Facility Services» στην καθαριότητα του νοσοκομείου. Οι 11 εργαζόμενοι που αρνήθηκαν να υπογράψουν, πετιούνται στην ανεργία, μετά από μια δεκαετία στη δουλειά.
Οπως κατήγγειλαν σε χτεσινή συνέντευξη Τύπου εκπρόσωποι του Σωματείου Καθαριστών/Καθαριστριών Ν. Λάρισας, το ίδιο έγινε με τις δύο εταιρείες στο νοσοκομείο της Κέρκυρας και σε άλλα νοσοκομεία. Κατήγγειλαν, επίσης, ότι η «IPIROTIKI Facility Services AE» απαρτίζεται μεταξύ άλλων από στελέχη της προηγούμενης επιχείρησης (ISS) και συνεχίζει τον εκβιασμό και την τρομοκρατία των εργαζομένων, όπως έκανε και η προκάτοχος στο συγκεκριμένο έργο. Απέλυσε, μάλιστα, εργαζόμενους επειδή έγιναν μέλη του κλαδικού σωματείου και εμπόδισαν τη συμμετοχή άλλων στις πρόσφατες αρχαιρεσίες.
Γι' αυτή την κατάσταση - τόνισαν - ευθύνη έχει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, που δεν προσλαμβάνει τους εργαζόμενους στην καθαριότητα των νοσοκομείων με σχέση μόνιμης και σταθερής δουλειάς, αλλά ετοιμάζεται να αντικαταστήσει τους εργολάβους με ατομικές συμβάσεις μίσθωσης έργου, διάρκειας έως το τέλος του 2017, βάζοντας όρους, κριτήρια και προϋποθέσεις που δεν διασφαλίζουν τη συνέχιση της εργασίας για πολλούς από αυτούς τους εργαζόμενους, ενώ συνεχίζει να τους κρατά σε ομηρία.
Στο μεταξύ, παρέμβαση στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στον Αλμυρό οργάνωσε προχτές το Σωματείο Καθαριστριών/Καθαριστών Νομού Μαγνησίας, για το απαράδεκτο καθεστώς ομηρίας που βιώνουν όλες οι εργαζόμενες στα σχολεία. Το υπόμνημα με τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων του κλάδου ψηφίστηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο.