Κυριακή 26 Απριλίου 2015

ΟΒΣΑ:Τα συμφέροντα των μικρών ΕΒΕ είναι άρρηκτα δεμένα με αυτά των εργαζόμενων

Κάλεσμα μαζικής συμμετοχής των εργαζομένων στον κλάδο στην εκλογοαπολογιστική συνέλευση του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, απευθύνει και η Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αθήνας (ΟΒΣΑ). Σε ανακοίνωσή της «καλεί τις ενώσεις και τα σωματεία των αυτοαπασχολούμενων να ενισχύσουμε την προσπάθεια του Συλλόγου για την οργάνωση
των εργαζομένων στο εμπόριο, στο ταξικό τους σωματείο. Να απευθυνθούμε στους εργαζόμενους στα εμπορικά μικρομάγαζα και όπου αλλού έχουμε επαφή και να τους καλέσουμε να δυναμώσουν το ταξικό σωματείο τους, που με συνέπεια αγωνίζεται ενάντια στην κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, τις μειώσεις των μισθών, την απλήρωτη εργασία, την κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας, την ανεργία, την τρομοκρατία μέσα στους χώρους δουλειάς, τις απολύσεις.
Τα συμφέροντα των μικρών ΕΒΕ είναι άρρηκτα δεμένα με αυτά των εργαζόμενων. Είναι οι εργαζόμενοι μας, τα παιδιά μας, οι γυναίκες μας, οι πελάτες μας. Μόνο ενωμένοι μπορούμε να αποτρέψουμε την επίθεση των μονοπωλίων, της κυβέρνησης και της ΕΕ στα δικαιώματα μας. Η συμμαχία των αυτοαπασχολούμενων και μικρών ΕΒΕ με το ταξικό εργατικό κίνημα αποτελεί προϋπόθεση για να ανακτηθούν οι απώλειες που είχαμε την περίοδο της κρίσης, να μπει φρένο στα νέα μέτρα που ετοιμάζουν. Έχουμε θετική πείρα από τις κινητοποιήσεις για την κυριακάτικη αργία. Το δυνάμωμα αυτής της συνεργασίας, το δυνάμωμα των αγώνων, η ισχυροποίηση της λαϊκής συμμαχίας είναι το μόνο που μας εξασφαλίζει την αξιοπρέπεια μας, την ζωή μας».