Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2013

Η κινητοποίηση εμποροϋπαλλήλων και ΕΒΕ στη Θεσσαλονίκη στις 3/11 για την Κυριακή-αργία .Στη συγκέντρωση μίλησαν η Σοφία Καλαντίδου εκ μέρους των εμποροϋπαλλήλων και η Ράνια Καπετανγιώργη εκ μέρους των εμπόρων (VIDEO - ΦΩΤΟ)

Με πορεία στους κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης ολοκληρώθηκε η απεργιακή συγκέντρωση στο πλαίσιο των σημερινών κινητοποιήσεων ενάντια στην κατάργηση της κυριακάτικης αργίας.
Είχε προηγηθεί συγκέντρωση στις 10.30 π.μ. στη συμβολή των οδών Τσιμισκή και Αριστοτέλους, ύστερα από σχετικό κάλεσμα της Ένωσης Εμποροϋπαλλήλων
Δείτε φωτογραφίες και βίντεο από την πορεία και συγκέντρωση.


 Μιλώντας στη συγκέντρωση η Σοφία Καλαντίδου, πρόεδρος της Ένωσης Εμποροϋπαλλήλων Θεσσαλονίκης, σημείωσε πως «αν δεν τους σταματήσουμε, θα μας γονατίσουν. Καλλιεργούν το φόβο, την υποταγή, το διαχωρισμό, γιατί ξέρουν πολύ καλά πως η δύναμή μας είναι στην ενότητα και αποφασιστικότητά μας».
Εκ μέρους της ΠΑΣΕΒΕ, η Ράνια Καπετανγιώργη, πρόεδρος του Συλλόγου Μικρών Αυτοαπασχολούμενων και Εμπόρων Θεσσαλονίκης, τόνισε πως η κατάργηση της κυριακάτικης αργίας σημαίνει εξαθλίωση των μικρεμπόρων και των αυτοαπασχολούμενων. Παράλληλα κατήγγειλε τους Εμπορικούς Συλλόγους Θεσσαλονίκης, Αθήνας, Πειραιά, αλλά και τις τριτοβάθμιες οργανώσεις ΓΣΕΒΕΕ και ΕΣΕΕ, που, παρά την αντίθεση της συντριπτικής πλειοψηφίας των ΕΒΕ, αποφάσισαν το άνοιγμα των καταστημάτων.